ソーテル日本学院 Japanese Institute of Sawtelle

(5) 三年~ (会話中心クラス): ヴィスコクラス

継承語が日本語ではない生徒の「日本語会話クラス」です。

クラスは初心者と中級者向けの2クラスにわかれています。

日常生活ですぐに役立つ会話を身につけ、さらにバイリンガル教育を目標とし、

年間を通して必要な語彙・文法等の能力を養います。

1. 初級

日常生活でよく使われる基本的な場面の日本語を習得します。ひらがな、カタカナ、簡単な漢字も習得します。。中級への橋渡しとして読解や作文、会話、聴解を文法と関連付けてバランス良く勉強します

2. 中級

初級で学んだ基礎を応用し、自分の意見、感想などを述べ、手紙、日記などを書けるようにします。

This class is a conversation class for students whose native language is not Japanese. They can enjoy studying beginner to intermediate Japanese.

“Usable” is the most important key. Students will learn useful Japanese which they can put to use immediately in their daily life.

They will learn “Hiragana, Katakana, beginners’ Kanji, the necessary sentence patterns and vocabulary to use in different situations as well as Japanese culture. They will also study about the necessary grammar and useful phrases.